Rad sa dobrim regruterom je odlična opcija i za pasivne i za aktivne osobe koje traže posao. Regruteri mogu da imaju pristup poslovima, tržišnim informacijama, uvidima, savetima i vezama koje mnogi ljudi nemaju. Ako ranije niste radili sa regruterom, postoje neki načini da izvučete maksimum iz iskustva. Evo 10 zlatnih pravila (za kandidate) o tome kako da radite sa regruterom.

1. Budite iskreni. Od početka do kraja uvek budite iskreni prema regrutereru u vezi sa onim što tražite, vašim potrebama za platom i drugim prilikama. Dobar regruter će vam uzvratiti uslugu. Nijedna strana neće imati koristi od nepoštenja tokom traženja posla.

2. Budite odgovorni. Ako Vas Vaš regruter pozove, pozovite Vi njega ponovo! Ako Vas regruter kontaktira, obično je to iz dobrog razloga. To može da bude ponuda za posao. Posvetite se tome da budete dostupni i da odgovarate sve vreme dok radite sa regruterom.

3. Budite ljubazni. Regruteri rade za njihove klijente, ali takođe žele da Vam pomognu u traženju posla. Pokušajte da poštujete njihovo vreme i komunicirate kada imate novosti ili pitanja. Obično nemaju mnogo vremena da daju predloge u vezi sa vašom biografijom ili gde da tražite pozicije. Međutim, dobar regruter će Vas obučiti o procesu zapošljavanja, selekcije i reći Vam u kom vremenskom periodu možete da očekujete novosti.

4. Budite dostupni. Regrutovanje je vremenski veoma osetljiva industrija. Klijent bi mogao da Vas pozove i zatraži da Vas intervjuiše tog dana. Iako ovo nije uvek moguće, ako ste ozbiljni u potrazi za poslom, pokušajte da budete susretljivi i dostupni kako biste olakšali proces.  

5 . Budite proaktivni. Samo zato što ste se sreli sa regruterom ne znači da možete da sednete i zaustavite traženje posla. Ako ste nezaposleni ili vam je potreban novi posao što pre, trebalo bi da nastavite da radite na traženju posla i ne oslanjajte se 100% na regrutere.

6. Ostanite u kontaktu. Možda ste prihvatili posao sa ugovorom na 3 meseca, pobrinite se da pred kraj Vašeg ugovora obavestite Vašeg regrutera šta želite da uradite i da on može da Vas ima na umu za buduće pozicije. Regruteri rade sa stotinama kandidata istovremeno i neće uvek znati kada ste dostupni, pa ostanite u kontaktu.

7. Budite etični. Ako ste potpisali ugovor sa određenim regruterom, uverite se da razumete sporazum i postavite sva pitanja koja imate.  

8. Budite spremni. Pre nego što uopšte počnete da se povezujete sa regruterima, pripremite Vaš najbolji rezime, vežbajte vaše veštine intervjua i znajte šta tražite. Što ste spremniji, regruter će vas brže dovesti u proces za otvorene pozicije.

9. Budite odlučni. Pre nego što ponuda dođe, budite spremni da je prihvatite ili odbijete. Jedna od najštetnijih stvari koje možete da učinite Vašim mogućnostima je čekanje da donesete odluku. Klijent može da se uvredi zbog čekanja ili drugi kandidat može da se pridruži procesu i Vaša ponuda će isteći.

10. Budite otvoreni. Vaš regruter bi mogao da podeli mogućnosti za koje u početku niste ni mislili da ste zainteresovani. Možda ste razmišljali o velikoj kompaniji, ali i o sjajnoj mogućnosti koja odgovara vašem obrazovanju otvorenoj u maloj firmi. Budite otvoreni za nove mogućnosti kako vas vaš regruter ne bi isključio pre nego što i čujete za taj posao.