blog.nadji-posao.rs
Za poslodavce

Kako da koristite obuku zaposlenih za pobolјšanje produktivnosti

produktivnosti Naslovna

Mnogo faktora doprinosi uspehu organizacije, a zaposleni su jedan od najvažnijih. Angažovani zaposleni se obično izjednačavaju sa produktivnim zaposlenima i mogu u velikoj meri da doprinesu uspehu organizacije. Nažalost, i suprotno je istina. Kada je angažovanje smanjeno, produktivnost pati.

Obuka zaposlenih je jedan od najefikasnijih načina za pobolјšanje produktivnosti i veština među članovima osoblјa u vašoj organizaciji. I kao menadžer, deo vašeg posla je da obezbedite da zaposleni imaju alate i obuku koja im je potrebna da dostignu njihov puni potencijal.

Produktivnost je značajan faktor u određivanju uspeha zaposlenih, kako pojedinačno tako i kao tim. Primenom programa obuke i razvoja karijere, preduzeća mogu da pobolјšaju produktivnost zaposlenih i ukupni organizacioni učinak.

Šta je obuka zaposlenih?

Možda ste upoznati sa tim šta znači trenirati u atletskom smislu, ali šta je treniranje zaposlenih? Jednostavna definicija koučinga je da trenirate ili podučavate, posebno se odnosi na tim ili igrača. Ova definicija važi i kada je u pitanju obučavanje zaposlenih. Jednostavno rečeno, obuka zaposlenih je metoda obuke zaposlenih gde ih podučava iskusniji zaposleni. Obuka zaposlenih nije samo za nove zaposlene, u stvari, čak i lideri u organizaciji mogu da imaju koristi od koučinga.

Koučing zaposlenih nije isti koncept kao mentorstvo, iako mentorski program može da dopuni i pobolјša svaku inicijativu koučinga. Obuka zaposlenih se obično fokusira na pobolјšanje produktivnosti i učinka, a ne na opšte blagostanje zaposlenog. U programu obuke zaposlenih, dužina programa je takođe kraća i cilјanija, dok mentorski program može da traje neograničeno na osnovu njegove strukture i odnosa između mentora i šegrta.

U poslu, obuka zaposlenih počinje tako što iskusni vođa ili određeni trener daje uputstva zaposlenima o tome kako da pobolјšaju veštine i učinak na poslu. Mnoge organizacije oklevaju da uspostave program obuke jer ne žele da ulože vreme i trud, ili možda ne znaju odakle da počnu. Iako u početku može da izgleda zastrašujuće, uspostavlјanje programa za obuku zaposlenih je lakše nego što mislite, a prednosti su vredne truda.

Procena prednosti obuke zaposlenih

Postoje mnoge prednosti uspostavlјanja programa karijere ili profesionalnog razvoja u vašoj organizaciji. Koučing služi kao odlična polazna tačka i jedan je od najefikasnijih načina da se pomogne zaposlenima da uspeju. Evo nekoliko prednosti obuke zaposlenih:

Kako da maksimizujete efikasnost treniranja

U vašoj organizaciji postoje zaposleni sa velikim liderskim potencijalom, ali kao menadžer ih možda još niste identifikovali. Koučing, posebno kada zaposleni mogu da usavrše njihove veštine i dobiju povratne informacije jedan na jedan, strateški je način da se kultivišu lideri, kao i da se pobolјša produktivnost. Evo nekoliko načina da izvučete maksimum iz vašeg trenerskog programa:

Većina organizacija traži načine za povećanje produktivnosti, a obuka zaposlenih je jedan od najefikasnijih načina da se to postigne. Ali čak i kada radite na obučavanju i obuci zaposlenih redovno, može da izgleda kao da ne vidite rast koji biste želeli da vidite. To može da bude zbog postojećeg jaza u veštinama, koji može da ograničipreduzeća koja žele da zaposle i razviju zaposlene sa specifičnim veštinama.

Related posts

Kako da izgradite zdravo, pozitivno udalјeno radno mesto

admin_zoza
2 years ago

Top 10 mekih veština koje su potrebne svakom menadžeru

admin_zoza
2 years ago

5 jednostavnih koraka da postanete inkluzivni lider

admin_zoza
3 years ago