blog.nadji-posao.rs
Za kandidate

10 najbolјih programskih jezika za učenje u 2022

programski-jezici-Naslovna

Programski jezik se odnosi na sredstva komunikacije koja lјudi koriste da upućuju računare da izvršavaju određene zadatke. Ovi jezici koriste određenu sintaksu kodiranja za kreiranje programa za obavlјanje specijalizovanih zadataka. Programiranje softvera je unosna opcija za karijeru. Prema istraživanju, očekuje se da će poslovi u programiranju porasti za 21% do 2028. godine. Wikipedia tvrdi da postoji oko 700 programskih jezika. Dakle, odluka koji da naučite može da bude zbunjujuća.

Da bi se povećala konfuzija, novi i bolјi programski jezici se dodaju na listu svake godine. Ali ne brinite, mi smo tu da vas spasimo. Nakon što uzmemo u obzir percepciju karijere, buduće zahteve, poslovne zahteve i karakteristike različitih programskih jezika, ovde smo sa našom listom od deset programskih jezika.

Na ovom tekstu ćemo razgovarati o 10 najbolјih programskih jezika koje treba da se nauče u 2022. Pa hajde da počnemo.

  1. Python

Python može da se posmatra kao budućnost programskih jezika. Prema najnovijim statistikama, Python je glavni jezik kodiranja za oko 80% programera. Prisustvo obimnih biblioteka u Python-u olakšava veštačku inteligenciju, nauku o podacima i procese mašinskog učenja. Trenutno je Python u trendu i može da se smatra kralјem programskih jezika. Dakle, učenje ovog programskog jezika 2022. obećava vam uspeh i rast.

To je jedan od najunosnijih jezika koji nudi neverovatne karakteristike kao što su:

  1. Java

Java je jedan od najmoćnijih programskih jezika koji se trenutno koristi na više od 3 milijarde uređaja. Java je trenutno jedna od najpopularnijih tehnologija. Koristi se u desktop aplikacijama, mobilnim aplikacijama, web razvoju, veštačkoj inteligenciji, aplikacijama u cloud-u i mnogim drugim. Dakle, učenje i napredovanje u ovoj tehnologiji nudi ludo visoke plate, neverovatne mogućnosti rasta i globalno priznanje. Neke od istaknutih karakteristika Jave su:

Dakle, Java može da se smatra jednim od najbolјih jezika za učenje u 2022.

  1. JavaScript

JavaScript je jedan od najpopularnijih svetskih programskih jezika na webu. Prema anketi, više od 97 procenata web sajtova koristi JavaScript na strani klijenta web stranice.

Prema najnovijim statistikama, 72% kompanija traži JavaScript programere. Stoga učenje JavaScript- a može da bude najneverovatnija odluka koju možete da donesete u 2022. da biste podstakli vašu karijeru.

  1. Kotlin

Kotlin je višeplatformski programski jezik dizajniran za razvoj aplikacija. Koristi ga više od 60% Android programera. Kotlin se nalazi na četvrtom mestu među najbrže rastućim programskim jezicima na nekoliko renomiranih indeksa. Neke od istaknutih karakteristika Kotlin-a su:

Dakle, ako ste volјni da izgradite vašu karijeru u razvoju Android aplikacija, onda je učenje Kotlin-a u 2022. najbolјi izbor koji možete da napravite.

  1. R

R je programski jezik za statističko i grafičko programiranje. Široko se koristi među statističarima i rudarima podataka za analizu podataka. Ima veliki značaj u analizi podataka, finansijskim domenima i sektorima telekomunikacija.

Postoji ogroman nedostatak lјudi sa stručnošću u R-u, tako da učenje ovog jezika može da bude sjajan izbor za karijeru.

  1. PHP

PHP je jedan od skriptnih jezika opšte namene koji će da nastavi da drži njegovu važnost u narednim godinama. To je jedan od prvih jezika na strani servera koji može da se ugradi sa HTML-om za dodavanje funkcionalnosti web stranicama. Zbog rastućeg online trenda, PHP programeri su veoma traženi. Neke od zapanjujućih karakteristika su:

  1. Go

Go je jedan od najpouzdanijih i najefikasnijih programskih jezika koji se izdvaja od ostalih. Prvobitno je dizajniran u Google 2007. da upravlјa njegovom infrastrukturom koja se brzo razvija. Brzo je stekao neverovatnu popularnost i postao jedan od najbolјih programskih jezika. Neke od neverovatnih karakteristika Go-a su:

Go je budućnost programskog jezika, tako da sigurno možete da razmišlјate o tome da ga naučite u 2022.

  1. C

C je programski jezik opšte namene koji je dizajniran da efikasno radi na igrama, grafici i poslovnim aplikacijama. Nudi neverovatne karakteristike kao što su:

Veoma je tražen uprkos pojavi novih programskih jezika. C pruža mogućnosti za izgradnju uspešne karijere.

  1. Swift

To je robustan programski jezik koji je razvio Apple Inc. Koristi se za kreiranje aplikacija za iOS, watchOS, macOS i mnoge druge. Može da se posmatra kao budućnost aplikacija visokih performansi i sigurnosti. Vrlo brzo će da dostigne najviši nivo programskih jezika.

Nudi neke neverovatne karakteristike kao što su:

  1. C#

C# je programski jezik koji radi na .NET framevork-u i razvio ga je Microsoft 2000. Efikasan je u izradi desktop aplikacija i igara. Prema anketi, 34% najpopularnijih mobilnih igara napravlјeno je pomoću C#. To je dobro dizajniran jezik i veoma je tražen širom sveta.

Dakle, savladavanje C# je neverovatna opcija za karijeru koju možete da napravite 2022 godine.

Related posts

Freelance poslovi

admin_zoza
3 years ago

7 najboljih online freelance poslova za one koji umeju da kvalitetno pišu

admin_zoza
3 years ago

Kako zaštiti neprijavljene radnike

Sasa Ristic
2 years ago